Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor het een mooie toevoeging aan uw tuin is.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om tijdens strenge winters bescherming te bieden tegen vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden en weinig problemen zal veroorzaken. Met regelmatig water geven en zonlicht zal deze plant gezond blijven.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en zonlicht te ontvangen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. In de schaduw zal de plant goed gedijen en gezond blijven.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een aanwinst voor de tuin en bevordert de biodiversiteit. Planten die insecten aantrekken zijn vaak een waardevolle toevoeging aan de tuin.

  Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt beschutting voor kleine dieren en draagt bij aan een gevarieerd ecosysteem. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street bloeit van juni tot augustus en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Tuinplanten zoals Plectranthus kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, vooral in gematigde klimaten. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, deze planten kunnen helpen bij het absorberen van geluiden en kunnen dus als geluidsdempend worden beschouwd in een tuinomgeving. Het groene blad en de dichte groeiwijze dragen bij aan het verminderen van geluidsoverlast. Het plaatsen van meerdere planten kan het effect versterken.

 • Snoei de plant regelmatig om een compacte groei te bevorderen en te voorkomen dat de takken te lang worden. Verwijder dode of beschadigde takken voor een gezonde groei. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten is een goede keuze.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals deze Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Een bodem met een neutrale pH en voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem goed vocht kan vasthouden, maar niet te nat wordt.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street groeit het beste op een standplaats met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de felle middagzon. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant naar binnen te verplaatsen of door hem af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Let erop dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  Houd de plant vochtig maar niet te nat, in de zomer regelmatig water geven. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig gedurende het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en sterk te blijven.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de plantengroei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street, kan je insecticiden gebruiken die veilig zijn voor planten. Ook kan het helpen om regelmatig de bladeren en stengels van de plant te controleren op tekenen van insecten. Een andere methode is het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, om het ongedierte te bestrijden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.