Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zomermaanden. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  De plant is niet winterhard en moet tijdens de winterperiode binnen worden gehouden of beschermd worden tegen vorst. Het is raadzaam om de plant tijdens de wintermaanden op een beschutte plek te plaatsen. Het is gevoelig voor koude temperaturen en kan niet goed overleven in strenge winters.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en licht en de plant zal goed gedijen. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een plek waar de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met eventuele naburige planten en de uiteindelijke grootte van de plant.

  Ja, Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende licht krijgen om te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei in de schaduw.

  De Plectranthus Main Street River Walk heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het kan helpen bij het bevorderen van bestuiving in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en biedt hij schuilplaatsen voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen bij het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving.

  De plant bloeit vanaf juni tot en met september en de bloei kan tot wel 5 maanden duren.

  Tuinplanten zoals de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk kunnen meestal goed tegen de volle zon, maar het is wel belangrijk om ze te beschermen tegen felle middagzon. Het is aan te raden om de plant ook voldoende water te geven en af en toe te bemesten om de gezondheid te behouden.

  Deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die bedoeld is voor in de tuin en niet voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, als tuinplant met grote bladeren kan ik een bepaalde mate van geluidsdemping bieden. Mijn bladeren kunnen geluidsgolven absorberen en helpen om geluidsoverlast te verminderen. Dit kan vooral handig zijn als ik dicht bij een drukke weg of andere geluidsbron geplant word.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant water te geven aan de basis, en niet op de bladeren.

  Deze plant gedijt goed in losse en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal. De bodemkwaliteit kan verbeterd worden door regelmatig compost toe te voegen en te zorgen voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om gezonde groei te bevorderen.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk gedijt het beste op een standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

  Voor Tuinplanten die niet winterhard zijn, is het belangrijk om ze tijdens de wintermaanden te beschermen tegen kou. Dit kan door de plant naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag mulch of stro. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst om hem gezond te houden voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig de dode bladeren te verwijderen en de plant te voorzien van voldoende water en meststoffen. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomermaanden meststoffen te geven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Het is aan te raden om mulch aan te brengen rondom de plant om het vochtgehalte en de temperatuur van de bodem te reguleren. Mulch helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen in de bodem vast te houden. Kies voor organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers, bladeren of compost.

  De Tuinplanten hebben een neutrale tot licht zure bodem nodig om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of compost. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk kan last hebben van ongedierte zoals spintmijten, bladluizen en witte vlieg. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig behandelen is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.