Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, aangezien je het hele jaar door kunt genieten van zijn groene bladeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Deze plant kan dus niet tegen zeer lage temperaturen en heeft bescherming nodig in de winter.

  Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street is makkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende omgevingen en weinig speciale aandacht nodig heeft. Met de juiste watergift en af en toe snoeien zal deze plant gezond blijven en goed groeien.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten om de wortels voldoende ruimte te geven.

  Ja, de Plectranthus Main Street Second Street groeit goed in de schaduw en kan zelfs in de schaduwrijke plekken van de tuin gedijen. Het is een plant die weinig zonlicht nodig heeft en goed zal gedijen in een schaduwrijke omgeving. Het is daarom een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en het type grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is altijd goed om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Ja, Plectranthus planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun bloemen. Deze planten trekken bestuivers aan door hun nectar en kleurrijke bloemen. Het is dus een goede keuze voor wie vlinders en bijen wil lokken in de tuin.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het creëert een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan de volle zon.

  Nee, de bladeren van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, Plectranthus planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in een ruimte. Deze planten worden vaak gebruikt als natuurlijke geluidsdempers in beboste gebieden of stedelijke omgevingen.

 • De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloeiperiode om de groei te stimuleren en de plant in vorm te houden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gezond te groeien.

  Zorg ervoor dat de plant op een plek staat met helder, indirect zonlicht. Een lichte schaduwrijke plek is ideaal. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen bescherming nodig tegen de kou tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan sterke wind of vorst.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Deze plant vereist regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger stikstofgehalte voor weelderige bladgroei. Pas de bemesting aan op basis van de behoeften van de plant en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het reguleren van de temperatuur van de grond. Het aanbrengen van een laag mulch rondom de plant kan de algehele gezondheid en groei bevorderen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te werken om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street dient neutraal tot licht zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  Tuinplanten, waaronder Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street, kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en trips. Preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op plagen en het gebruik van natuurlijke vijanden kunnen helpen om ongedierte onder controle te houden. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt om ongedierte te bestrijden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.