Kalanchoe Wild Flowers Ladylike

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft slechts af en toe water nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Kalanchoe Wild Flowers Ladylike heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Het is belangrijk dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van veel licht, maar heeft liever geen direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten met helder, indirect zonlicht. Een teveel aan zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, de Kalanchoe Wild Flowers Ladylike houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen, omdat dit de groei en bloei kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met voldoende licht.

  De Kalanchoe Wild Flowers Ladylike bloeit gewoonlijk in de maanden april tot en met juni. De bloei kan ongeveer 8 tot 12 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe Wild Flowers Ladylike is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht en het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud of te warm is. Houd de temperatuur dus goed in de gaten voor optimale groei en bloei.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig terug te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe snoeischaar om de takken net boven een knoop af te knippen.

  Deze plant heeft matig water nodig. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe Wild Flowers Ladylike gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de beste resultaten te behalen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig.

  De Kalanchoe Wild Flowers Ladylike gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft niet veel water nodig en moet matig worden bewaterd. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een optimale groei.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door af en toe met een zachte doek over de bladeren te gaan. Gebruik lauw water om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele insecten en deze indien nodig te verwijderen.

  De Kalanchoe Wild Flowers Ladylike houdt van een lichte standplaats en heeft minimaal vier uur direct zonlicht nodig. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen, waar de zon niet te fel is. Vermijd direct zonlicht op het midden van de dag om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant beter op een iets koelere locatie staan.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn in de ruimte waar de plant staat. Overmatig droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water en de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe Wild Flowers Ladylike gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Kalanchoe Wild Flowers Ladylike heeft niet veel voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen met een matige bemesting. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof eens in de paar weken tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en voorkom dat er meststofresten zich ophopen in de potgrond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.