Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze plant heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed gedijen in een gemiddelde kameromgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziekten en plagen.

  De Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley heeft veel licht nodig om te gedijen en bloeien. Plaats de plant het liefst op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar let op dat de plant geen natte voeten krijgt. Zorg ervoor dat het overtollige water goed kan weglopen uit de pot.

  Dezelfde regels gelden voor de bemesting, zoals reguliere kamerplanten. Deze plant geeft de voorkeur aan lichte plekken, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant indirect zonlicht te geven.

  Ja, de Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, zonder tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt.

  De Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley bloeit meestal in de maanden februari tot en met april. De bloeiperiode van deze plant kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant draagt bij aan het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren kan de luchtzuiverende werking versterken.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor jou als kamerplant. Zorg er ook voor dat je voldoende licht krijgt.

 • Je kunt de plant snoeien door dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen met een scherpe snoeischaar. Probeer de vorm en grootte van de plant te behouden door regelmatig te snoeien. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley heeft potgrond nodig voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  De Kalanchoe heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Een mengsel van potgrond en wat zand kan de bodemkwaliteit verbeteren voor deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden door voorzichtig de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig dood blad te verwijderen om de groei van de plant te stimuleren.

  De Kalanchoe gevuld Else Flowers Kingsley heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Kalanchoe moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, wat kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Besproei de plant indien nodig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om één keer per maand een vloeibare meststof voor bloeiende planten te geven. Houd de dosering zoals aangegeven op de verpakking en gebruik deze tijdens de lente en zomermaanden. Vergeet niet om de plant water te geven voordat je de meststof toedient.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.