Kalanchoe enkel 'Isla'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Kalanchoe enkel 'Isla' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en kan gedijen in een zonnige omgeving. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Het verwijderen van dode bloemen kan de bloeiperiode verlengen.

  Ja, de Kalanchoe enkel 'Isla' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan krijgen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Kalanchoe 'Isla' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe 'Isla' houdt van een lichte standplaats, maar kan niet goed tegen de felle zon. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de ochtend- of avondzon. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe enkel 'Isla' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De Kalanchoe 'Isla' bloeit doorgaans vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken. Na de bloeiperiode kan de plant rusten en zich klaarmaken voor een volgende bloeiperiode.

  Ja, de Kalanchoe plant heeft de potentie om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is echter niet zo effectief als sommige andere luchtzuiverende planten, zoals de lepelplant of de krulvaren. Desondanks kan het nog steeds bijdragen aan een schonere en gezondere binnenlucht.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u dode bloemen en bladeren regelmatig verwijderen. Eventueel kunt u de plant in het voorjaar terugsnoeien om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat u scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Isla' heeft matig water nodig en moet regelmatig, maar spaarzaam worden bewaterd. Laat de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant altijd goed kan uitlekken en gebruik geen schotels onder de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Isla' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  De Kalanchoe enkel 'Isla' prefereert een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden maar niet te laten weken, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de bodem met een evenwichtige meststof zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Kalanchoe enkel 'Isla' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof afnemen van de bladeren met een zachte doek of een plumeau. Daarnaast kun je de plant af en toe besproeien met lauw water om de bladeren fris te houden. Let op dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel 'Isla' heeft behoefte aan een lichte standplaats, bij voorkeur met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en te bloeien. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg voor een warme en lichte standplaats voor de beste groei.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe hebben baat bij een relatief lage luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en rot. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op een optimaal niveau te houden voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe enkel 'Isla' gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de potgrond te controleren en indien nodig bij te stellen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om Kalanchoe Isla regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.