Peperomia caperata Chocolat

Peperomia caperata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Peperomia caperata Chocolat is een relatief makkelijke plant om te onderhouden. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij indirect licht. Regelmatig vochtig houden is voldoende.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen maar ook niet te veel water te geven.

  Deze plant houdt niet van felle zon, het is beter om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is raadzaam om de plant uit de directe zon te houden om hem gezond te houden.

  De Peperomia caperata Chocolat houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen. Over het algemeen geniet deze kamerplant van een warme en stabiele omgeving.

  Peperomia caperata Chocolat bloeit meestal van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant wordt aanbevolen om een compacte vorm te behouden en om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik een scherp en schoon snoeigereedschap om de bladeren zonder hardhandigheid te knippen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actiever groeit.

  Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen elke gietbeurt. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft lichte, goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Vermijd te zware of compacte grond, omdat dit de afwatering kan belemmeren. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft weinig water nodig en moet op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht, worden geplaatst. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen om stof te verwijderen en zo de plant gezond te houden. Voed de plant eens in de 4 weken met plantenvoeding voor kamerplanten.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen. Dit kan eenvoudig gedaan worden door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Peperomia caperata Chocolat heeft graag helder, indirect licht en kan zelfs gedijen in wat schaduwrijke omstandigheden. Zet de plant niet in direct zonlicht, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Op een plekje bij een raam op het oosten of westen voelt de plant zich het meest thuis.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht, dit kan de groei van de plant beïnvloeden. Zet de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn, tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden om de plant gezond te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan hierbij helpen.

  Kamerplanten zoals "Peperomia caperata Chocolat" doen het goed in een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  Kamerplanten hebben over het algemeen minder bemesting nodig dan tuinplanten. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof met een verlaagde stikstofinhoud. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van maart tot september, ongeveer eens per maand.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.