Peperomia caperata Green Bubble Dark

Peperomia caperata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang hij regelmatig water krijgt en op een lichte standplaats staat, zal hij goed gedijen. Het is een sterke kamerplant die niet veel aandacht vraagt.

  Ja, de Peperomia caperata Green Bubble Dark heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding te voorkomen.

  De Peperomia caperata Green Bubble Dark heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels in een laagje water staan. Pas de watergift aan op basis van de omgevingsomstandigheden en de groeisnelheid van de plant.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, peperomia caperata Green Bubble Dark houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen.

  Peperomia caperata Green Bubble Dark bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Peperomia caperata Green Bubble Dark heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het is een effectieve plant die de lucht in huis kan zuiveren en zorgen voor een gezonder leefklimaat. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw woning.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er dus voor dat de plant op een geschikte locatie staat binnen deze temperatuurgrens.

 • De plant kan gesnoeid worden door overbodige takjes en bladeren met een scherpe schaar of mesje af te knippen. Dit kan het beste in het voorjaar gedaan worden om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat er altijd minimaal twee bladeren aan de takjes blijven zitten.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar voorkom dat de wortels gaan rotten door te veel water te geven. Laat de grond tussen gietbeurten in iets opdrogen. Plaats een schoteltje onder de pot om overtollig water weg te laten lopen.

  De Peperomia caperata Green Bubble Dark gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Een mengsel van potgrond, perliet en schors kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft weinig water nodig en dient af en toe besproeid te worden. Plaats de plant op een lichte locatie, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig de bladeren afstoffen zorgt voor een gezonde groei.

  Je kunt stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauw water om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek.

  De Peperomia caperata Green Bubble Dark heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar indirect zonlicht komt, zoals voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. In de winter kan de plant ook goed gedijen bij een iets lagere temperatuur.

  De plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog wordt, vooral tijdens de wintermaanden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Peperomia caperata Green Bubble Dark gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om een gezonde groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft af en toe bemesting nodig tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof of een speciale meststof voor kamerplanten. Vergeet niet om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.