Adelonema pallidinervium

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en gedijt goed bij regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de fotosynthese te bevorderen. Deze plant heeft weinig last van ziektes en plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan bladeren verbranden en schade aan de plant veroorzaken. Plaats de plant daarom liever op een plek met halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en vochtigheid. Het gedijt goed bij temperaturen boven de 18 graden Celsius en kan het best worden geplaatst op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te benevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Adelonema pallidinervium bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan ongeveer enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien bij deze plant. Individuele bladeren kunnen worden weggehaald als ze beschadigd zijn. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral in de lente en zomer wanneer de grond licht vochtig moet blijven. Laat de grond tussen gietbeurten in de herfst en winter iets droger worden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze kamerplant gedijt goed in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Adelonema pallidinervium heeft behoefte aan goed doorlatende, vochtige potgrond. Vermijd te zware of compacte grond, omdat dit de wortels kan verstikken. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen.

  Adelonema pallidinervium heeft behoefte aan regelmatig schoonmaken van de bladeren om stof te verwijderen en de plant gezond te houden. Dit kan gedaan worden door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Spuit de bladeren niet rechtstreeks met water, dit kan tot vlekken leiden.

  Adelonema pallidinervium heeft helder, indirect licht nodig en kan ook gedijen in halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren van de plant verbranden. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar het licht goed verdeeld is.

  De plant gedijt het best bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Adelonema pallidinervium dient tussen de 50% en 60% te liggen. Zorg voor een constante vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten en droge bladeren.

  Deze plant prefereert een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant en de groei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde plantenvoeding die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.