Episcia cupreata 'Pink Acajou'

Episcia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en regelmatig bemesten kan de plant gezond houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Episcia cupreata 'Pink Acajou' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden. Pas op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te plaatsen waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren verbranden en schade aan de plant toebrengen. Houd de plant weg van ramen die de hele dag direct zonlicht ontvangen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Een warme en vochtige omgeving zal de groei en gezondheid van de plant stimuleren.

  De plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is dus mogelijk dat deze plant ook bijdraagt aan het zuiveren van de lucht in een ruimte. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de mate van luchtzuivering per plant kan variëren.

  Deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur aan te houden voor deze Kamerplant. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of direct zonlicht.

 • De Episcia cupreata 'Pink Acajou' kan regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en vol te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen om zo de kwaliteit te behouden.

  De Episcia cupreata 'Pink Acajou' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is aan te raden om af en toe meststoffen toe te voegen voor optimale groei.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt om de plant gezond te houden.

  Het is aan te raden om de bladeren van de plant stofvrij te houden door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Het is ook goed om dode bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Episcia cupreata 'Pink Acajou' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot weinig groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn voor deze plant. Het helpt om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de omgeving. Vermijd te droge lucht om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed worden opgenomen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Geef de plant tijdens het groeiseizoen om de paar weken mest, maar verminder de frequentie tijdens de wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.