Episcia cupreata 'Pink Shimmering Valley'

Episcia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Episcia cupreata 'Pink Shimmering Valley' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en voelt zich het best op een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde en benzeen. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving voor mensen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Je kunt regelmatig de verlepte en dode bladeren van de plant snoeien om de gezondheid en uitstraling te verbeteren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de bladeren te verwijderen. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de waterbehoefte verminderen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Een mengsel van turf, zand en compost werkt goed voor deze plant. Vermijd zware, compacte grond die water vasthoudt en snel kan verzadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar overmatig water geven moet worden vermeden. De plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De plant kan worden schoongemaakt door de bladeren af ​​te stoffen met een zachte doek of door ze af en toe met lauw water te besproeien. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de bladeren van de plant. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een goede luchtcirculatie.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is ideaal om de plant dichtbij een raam op het oosten of westen te plaatsen.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van airconditioning en verwarmingsbronnen.

  Kamerplanten zoals Episcia cupreata hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal helpen om uitdroging van de bladeren te voorkomen en de plant gezond te houden.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Deze planten groeien het best in een bodem met een pH tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de "Episcia cupreata 'Pink Shimmering Valley'" hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.