Epipremnum pinnatum in pot

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en af en toe wat voeding, zal hij goed gedijen. Het is een sterke en robuuste kamerplant die weinig problemen zal ondervinden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek met voldoende indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van het blad te voorkomen.

  De Epipremnum pinnatum in pot heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van felle zon en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Epipremnum pinnatum in pot houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25°C. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of direct zonlicht.

  De Epipremnum pinnatum bloeit zelden en meestal niet in potcultuur. Als de bloei optreedt, vindt dit meestal plaats in de lente of zomer en duurt slechts enkele weken.

  De Epipremnum pinnatum in pot staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een verhoogde zuurstofproductie, waardoor het een ideale keuze is voor binnenshuis. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar groene en gezonde toevoegingen aan hun interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag en niet te hoog is voor deze plantensoort. Het biedt de ideale groeicondities in deze temperatuurzone.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Gebruik een scherpe snoeischaar en desinfecteer deze voor gebruik.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef eens per week water tijdens het groeiseizoen en verminder de frequentie in de wintermaanden.

  Potgrond is essentieel voor een gezonde groei van kamerplanten. Deze grond bevat voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor deze plant. Gebruik een mengsel van potgrond en perliet of zand om de drainage te verbeteren. Het regelmatig voeden van de plant met een uitgebalanceerde meststof zal ook bijdragen aan een goede bodemkwaliteit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Houd de plant uit direct zonlicht en geef af en toe wat plantenvoeding. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder dode bladeren.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afvegen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Af en toe kun je de bladeren ook besproeien met lauwwarm water om ze fris en stofvrij te houden. Vermijd hierbij direct zonlicht op de vochtige bladeren om verbranding te voorkomen.

  De Epipremnum pinnatum heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant het liefst op een lichte plek in huis, zoals bij een raam op het oosten of westen. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bladeren minder goed groeien en kan de plant minder goed overleven.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. In de winter kan de plant ook goed gedijen bij iets lagere temperaturen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant verdraagt geen droge lucht. Regelmatig sproeien kan helpen bij het handhaven van een optimale luchtvochtigheid voor de plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt, aangezien dit schimmelgroei kan bevorderen.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde van ongeveer 6-7. Het regelmatig controleren van de pH-waarde en aanpassingen doen indien nodig, kan de gezondheid van de plant bevorderen. Overmatig zure of basische omstandigheden kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en bemest de plant in het groeiseizoen om de paar weken. Controleer de aanbevolen dosering op de verpakking en houd de plant na bemesting goed vochtig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.