Marcgravia sintenisii

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en indirect zonlicht krijgt. Ook is het belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Ze kunnen ook gedijen in fel kunstlicht.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan het beste geplaatst worden op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant. Het is aan te raden om de plant in een lichte ruimte te zetten, maar uit de buurt van felle zonnestralen.

  Ja, Marcgravia sintenisii houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat, ver weg van tocht of koude luchtstromen. Zorg ervoor dat de plant op een warme locatie staat, maar niet in direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben een luchtzuiverende werking en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is daarom waarschijnlijk dat de plant bijdraagt aan het zuiveren van de lucht in de ruimte waar het staat.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de plant goed gedijt en gezond blijft in zijn groeiproces. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor optimale groeiomstandigheden.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren of stelen zijn die verwijderd moeten worden. Knip deze indien nodig met scherpe snoeischaar weg. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden en snoei niet te rigoureus.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond opgedroogd is. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond die licht vochtig is, maar niet te nat. Een mengsel van turf, schors en perlite kan geschikt zijn. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  Deze plant gedijt het beste in een luchtige, goed doorlatende potgrond. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet drassig.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best op een lichte plek zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Het is raadzaam om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan af en toe afgedaan worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verder heeft de plant geen speciale reinigingsbehoeften. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  Marcgravia sintenisii heeft helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de volle zon. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat de groei gelijkmatig is.

  Marcgravia sintenisii gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Een te koude of te warme omgeving kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de omgeving van de plant. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te alkalisch is, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om een optimale omgeving te creëren voor de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Gebruik eens in de 6 tot 8 weken vloeibare plantenvoeding tijdens de lente en zomermaanden. Let goed op de dosering en voorkom overbemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.