Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. De plant gedijt goed in kamertemperatuur.

  De Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer eens per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef liever te weinig water dan te veel.

  Kamerplanten zoals de "Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon" houden over het algemeen van indirect zonlicht. Ze kunnen wel enkele uurtjes direct zonlicht verdragen, maar te veel kan schadelijk zijn. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek, maar uit de felle zon.

  Ja, de Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar de temperatuur constant is. Ze gedijen goed bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius.

  De Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode kan wel 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Kalanchoe planten dragen bij aan het zuiveren van de lucht in huis. Deze planten hebben de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur voor een gezonde ontwikkeling.

 • Om de plant gezond te houden, is het verstandig om dode of verlepte bloemen regelmatig weg te knippen. Ook kunnen lange uitlopers afgeknipt worden om de vorm van de plant te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft matig water nodig. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Kamerplant "Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon" heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond lichtvochtig is, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor vetplanten is geschikt voor deze plant.

  De Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon heeft een goed doorlatende bodem van bij voorkeur cactuspotgrond nodig. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Af en toe bemesten met een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de 2 maanden tijdens de lente en zomer.

  Verwijder stof en vuil van de bladeren met een zachte doek of een stofzuiger op een lage stand. Gebruik lauw water en milde zeep om eventuele vlekken voorzichtig schoon te maken. Vergeet niet om de plant regelmatig te inspecteren op ongedierte en deze indien nodig te behandelen.

  De Kalanchoe Wild Flowers Surprising Canyon heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant op een zonnige vensterbank of dicht bij een raam in een goed verlichte ruimte. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomer, om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht. Het is belangrijk om een constante temperatuur te handhaven voor een gezonde groei.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig en gedijt goed bij normale omstandigheden in huis. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in een te droge omgeving staat.

  Een Kalanchoe heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om de plant goed te bemesten, is het belangrijk om tijdens de groeiperiode eens in de paar weken vloeibare meststof te geven. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmeststof die rijk is aan voedingsstoffen. Let op de aanbevolen dosering op de verpakking en geef niet te veel om verbranding van de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.