Philodendron 'Prince Of Orange'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en voorkom dat de plant te nat staat. Af en toe de bladeren afstoffen en de plant verpotten wanneer nodig, zal zorgen voor een gezonde groei.

  Ja, de Philodendron 'Prince Of Orange' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en kleurontwikkeling. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Philodendron 'Prince Of Orange' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het niet te fel is. Te veel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Philodendron 'Prince Of Orange' houdt van warme omgevingen en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en te zorgen voor een constante, warme temperatuur. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Deze plant bloeit zelden en produceert kleine bloemen. De bloeiperiode valt meestal in de lente en de zomer. De bloei duurt enkele weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht zoals formaldehyde. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden, omdat dit de ideale temperatuur is voor kamerplanten. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Plaats me daarom op een geschikte plek in huis waar ik me comfortabel voel.

 • De Philodendron 'Prince Of Orange' kan worden gesnoeid om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voor je opnieuw water geeft. Houd er rekening mee dat de plant in de winter minder water nodig heeft.

  De Philodendron 'Prince Of Orange' gedijt het best in een luchtige potgrondmix met goede drainage. Vermijd te zware grondsoorten die water vasthouden, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals Philodendron 'Prince Of Orange' is een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Mest de plant regelmatig bij met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten.

  Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Voed de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe voorzichtig af te spoelen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Philodendron 'Prince Of Orange' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plek met veel natuurlijk licht zal de plant helpen groeien en bloeien.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor de groei en gezondheid van deze plant.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt om bruine bladranden te voorkomen en de plant gezond te houden. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze kamerplant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. De optimale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 7, wat betekent dat de bodem een lichte zuurgraad mag hebben. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  De Philodendron 'Prince Of Orange' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.