Philodendron 'Ring of Fire'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te besproeien. De Philodendron 'Ring of Fire' gedijt goed op een lichte standplaats maar verdraagt ook wat minder licht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Philodendron 'Ring of Fire' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te langdurig nat blijven.

  De Philodendron 'Ring of Fire' houdt niet van direct zonlicht. Het beste gedijt hij op een plek met indirect licht of halfschaduw. Felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de Philodendron 'Ring of Fire' houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een plek te zetten met voldoende licht. Overmatige hitte kan echter schadelijk zijn, dus vermijd direct zonlicht en hoge temperaturen boven de 30 graden Celsius.

  De Philodendron 'Ring of Fire' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de meeste Philodendron planten, waaronder 'Ring of Fire', hebben luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtzuiverende capaciteiten verder verbeteren.

  Ja, de Philodendron 'Ring of Fire' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een optimale groeiomgeving voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, kan deze worden gesnoeid door dode bladeren en uitlopers te verwijderen. Snoei de plant met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of er nieuwe uitlopers verschijnen die gesnoeid moeten worden.

  De Philodendron 'Ring of Fire' heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Het beste is om een mengsel te gebruiken dat zorgt voor een goede luchtcirculatie en waterafvoer. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan helpen om de plant gezond te houden.

  Een goede bodemmix voor Kamerplanten zoals Philodendron 'Ring of Fire' bestaat uit potgrond gemengd met perliet of vermiculiet voor drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte plek met indirect zonlicht. Af en toe een keer bemesten en de bladeren afstoffen zorgt ervoor dat de plant gezond blijft. Snoei dode bladeren en ranken regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De bladeren van deze kamerplant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Wanneer er zich hardnekkig vuil ophoopt, kan er voorzichtig worden schoongemaakt met een mengsel van water en milde zeep. Het is belangrijk om de bladeren droog te deppen na het schoonmaken om schimmelgroei te voorkomen.

  De Philodendron 'Ring of Fire' heeft veel licht nodig, maar moet direct zonlicht vermijden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste groei. Matige tot hoge luchtvochtigheid kan ook gunstig zijn voor deze plant.

  De 'Ring of Fire' gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Temperaturen onder de 15 graden kunnen schadelijk zijn voor de plant en moeten worden vermeden. Zorg voor een warme en goed verlichte omgeving voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Een hogere luchtvochtigheid kan gunstig zijn voor planten zoals Philodendron 'Ring of Fire', omdat dit de groei kan bevorderen en de kans op uitdroging vermindert. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat optimaal is.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde in balans te houden.

  De Philodendron 'Ring of Fire' heeft behoefte aan voeding tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant ongeveer elke 4-6 weken tijdens de lente en zomermaanden voor optimale groei en gezondheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.