Syngonium podophyllum Mottled

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Regelmatige bemesting en het verwijderen van dode bladeren helpen de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en kleurrijk te blijven. Plaats hem bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en minder groei.

  De Syngonium podophyllum Mottled moet ongeveer één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste bij helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant dus liever op een plek met helder, gefilterd licht.

  Ja, de Syngonium podophyllum Mottled houdt van warmte en kan het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om een optimale groei te bevorderen. Het is een tropische plant die goed gedijt bij een warme en vochtige omgeving.

  De Syngonium podophyllum Mottled bloeit in de lente en de zomermaanden. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Planten zoals deze zijn ideaal voor in huis of op kantoor.

  Ja, Syngonium podophyllum Mottled geeft de voorkeur aan een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitlopers en verkleurde bladeren af te knippen om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe schaar en zorg voor een schone snede. Het snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt, maar ook om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te verpotten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken, om wortelrot te voorkomen. Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei en ontwikkeling van deze kamerplant.

  De Syngonium podophyllum Mottled heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij indirect licht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, en geef af en toe wat plantenvoeding om de groei te stimuleren. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en het zonlicht optimaal kan opnemen. Het is ook goed om de bladeren zo nu en dan te sproeien met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Syngonium podophyllum Mottled heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het indirect licht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige belichting te garanderen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn en het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het is aan te raden om de plant niet in de buurt van een verwarmingselement te plaatsen, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen.

  De Syngonium podophyllum Mottled gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De Syngonium podophyllum Mottled heeft in het voorjaar en zomer behoefte aan een beetje vloeibare meststof. Gebruik hiervoor een algemene kamerplantenmeststof en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.