Syngonium podophyllum 'Albo Variegata'

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en is geschikt voor beginners. Het heeft slechts af en toe water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  Ja, de plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats hem in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan resulteren in een minder uitbundige groei en minder kleurrijke bladeren.

  De Syngonium podophyllum 'Albo Variegata' dient gemiddeld 1-2 keer per week water te krijgen, afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats van de plant. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurtenen licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je besluit om weer water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en verkleuren. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd directe blootstelling aan de zon.

  Ja, de Syngonium podophyllum 'Albo Variegata' houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurwisselingen of tocht. Een constante warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Syngonium podophyllum 'Albo Variegata' bloeit zelden als kamerplant en produceert kleine bloemen die in de lente of zomer verschijnen. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en ontwikkeling als kamerplant. Temperaturen daarbuiten kunnen zijn groei beïnvloeden.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers terug naar de gewenste lengte. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond tussen gietbeurten in iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant in een te natte omgeving staat.

  Deze plant gedijt het beste in een lichte potgrondmix met goede drainage. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten in verse potgrond om gezond te houden.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Af en toe bemesten zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig schoonmaken van de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte doek en lauw water om de bladeren voorzichtig af te vegen. Het helpt ook om de bladeren af en toe te sproeien met water om ze schoon en gezond te houden.

  De Syngonium podophyllum 'Albo Variegata' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan felle zonnestralen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante temperatuur en lichte luchtvochtigheid zullen de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze plant. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% voor een gezonde groei van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden. Een goede potgrond mix voor kamerplanten zal meestal een goede pH-waarde hebben voor deze plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en gezondheid te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.