Phalaenopsis Secret Violet

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Secret Violet is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Ook bloeit de plant langdurig en kan meerdere keren per jaar bloemen produceren.

  Ja, de Phalaenopsis Secret Violet heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Phalaenopsis Secret Violet heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden maar niet te laten verdrinken in water. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen uit de pot.

  De Phalaenopsis Secret Violet houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het beste is om de plant op een plek te zetten met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Phalaenopsis Secret Violet houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht.

  Phalaenopsis Secret Violet bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en water geven van je kamerplanten draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Het is niet nodig om de bloemstengel van de Phalaenopsis orchidee na de bloei te snoeien, omdat deze opnieuw kan bloeien. Verwijder wel dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant water op kamertemperatuur.

  De Phalaenopsis Secret Violet heeft een potgrond nodig die goed draineert en luchtig is. Gebruik bij voorkeur een speciale orchideeënpotgrond. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in een goed drainerende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Een lichte pH-neutrale tot lichtzure bodem is ideaal voor deze plant.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, waarbij het belangrijk is dat de wortels niet te lang nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Om de bloei te stimuleren, kan de plant af en toe wat plantenvoeding krijgen.

  De plant kan stof verzamelen op de bladeren, dit kan opgepoetst worden met een zachte vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën en agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Phalaenopsis Secret Violet heeft helder, indirect licht nodig, bij voorkeur in de ochtend of namiddag. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of te lage temperaturen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Secret Violet moet tussen de 50% en 60% liggen. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van droge luchtbronnen zoals radiatoren. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor een Kamerplant is neutraal tot licht zuur. Dit wordt meestal bereikt met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  Kamerplanten hebben gemiddeld om de 4 weken voeding nodig tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Gebruik vloeibare meststof voor orchideeën die verdund is met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.