Phalaenopsis Purple Sunset

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Purple Sunset is een makkelijk te onderhouden kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om hem op een lichte standplaats te zetten en regelmatig water te geven. Ook is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Phalaenopsis Purple Sunset heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan verbranding veroorzaken.

  De Phalaenopsis Purple Sunset heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Let op dat er geen overtollig water in de pot blijft staan.

  De Phalaenopsis Purple Sunset houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt of indirect op de plant valt. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Phalaenopsis Purple Sunset houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen staat.

  De Phalaenopsis Purple Sunset bloeit meestal in de maanden januari tot en met mei en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend doordat ze schadelijke stoffen absorberen en zuurstof produceren. Het is mogelijk dat de plant bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de Phalaenopsis Purple Sunset gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant daarom op een geschikte plek in huis waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Kamerplanten zoals de Phalaenopsis moeten regelmatig gesnoeid worden om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen met een scherpe schaar. Snoei nooit te diep in de plant, anders kan de gezondheid van de plant worden aangetast.

  De Phalaenopsis Purple Sunset heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door opdrogen om overmatige watergift te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur, bij voorkeur ’s ochtends.

  De Phalaenopsis Purple Sunset gedijt goed in een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Het is belangrijk om de plant niet te laten staan in een te vochtige potgrond, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale orchideeënpotgrond voor een optimale groei.

  Goede bodemkwaliteit is belangrijk voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Purple Sunset. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Phalaenopsis Purple Sunset heeft helder, indirect licht nodig. Zet de plant niet in direct zonlicht, maar wel op een plek waar het voldoende licht krijgt. Het liefst staat de plant op een plek met veel daglicht.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel en comfortabel is.

  De luchtvochtigheid dient tussen de 40% en 60% te liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Phalaenopsis Purple Sunset gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 6,5 te houden voor optimale groei. Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei van de plant.

  De Phalaenopsis orchideeën hebben een lichte bemesting nodig tijdens de groeiperiode, van maart tot september. Gebruik een speciale orchideeën meststof en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.