Phalaenopsis Coral Dream

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis orchideeën zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, geef spaarzaam water en voeg af en toe voeding toe. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele ziektes of plagen.

  De Phalaenopsis Coral Dream heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een locatie met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt tussen twee gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De Phalaenopsis Coral Dream houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren beschadigen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de Phalaenopsis Coral Dream houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar geen tocht is en vermijd schommelingen in temperatuur. Voorkom direct zonlicht, maar zorg wel voor voldoende licht.

  De plant bloeit meestal in de maanden november tot april en de bloei duurt gemiddeld 2 tot 6 maanden.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Plants kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen van kamerplanten kan bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant daarom op een plek waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Je hoeft de Phalaenopsis niet te snoeien. Verwijder alleen dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om scherpe gereedschap te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft maar af en toe water nodig, ongeveer eens per week. Geef de plant water in de ochtend en vermijd dat er water op de bladeren blijft zitten. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten.

  De Phalaenopsis Coral Dream heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die licht en luchtig is. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kan dit leiden tot wortelrot. Gebruik een speciale orchideeënpotgrond voor optimale groei en bloei.

  De Phalaenopsis orchideeën gedijen het best in een goed doorlatende, luchtige potgrond. Een mix van schors, kokosvezel en bark is ideaal voor een goede afwatering en voorkomt dat de wortels van de plant gaan rotten. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de bodemkwaliteit optimaal te houden.

  De Phalaenopsis orchidee heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van te veel water. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Om de bloei te stimuleren, kun je de plant na de bloei wat voeding geven.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek. Het is belangrijk dat de bladeren niet te nat worden, omdat dit schimmelgroei kan veroorzaken. Zorg er altijd voor dat de plant na het schoonmaken voldoende tijd heeft om op te drogen.

  De Phalaenopsis Coral Dream heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het helder maar indirect licht ontvangt. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor Kamerplanten. Luchtbevochtigers of regelmatig besproeien kunnen helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden. Het is belangrijk om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Een pH-waarde van 5,5 tot 6,5 wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals "Phalaenopsis Coral Dream". Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden. Zorg voor een goede drainage om de pH-waarde stabiel te houden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor orchideeën en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Geef de plant alleen meststof wanneer de grond vochtig is om wortelverbranding te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.