Phalaenopsis Lizard King

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Lizard King is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, regelmatig water krijgt en op een constante temperatuur staat. Vermijd tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  De Phalaenopsis Lizard King heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Phalaenopsis Lizard King heeft ongeveer eens in de 7-10 dagen water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt.

  Ja, de Phalaenopsis Lizard King houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Phalaenopsis Lizard King bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is aanbevolen om regelmatig te ventileren voor optimale resultaten.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Het snoeien van de bloemsteel kan na de bloei worden gedaan, tot net boven het derde oog van de stengel. Verwijder ook dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om scherpe schaar of mes te gebruiken om schade te voorkomen.

  Water geven aan deze plant kan het beste gebeuren wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Geef de plant dan water totdat het water uit de pot komt, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. In de zomerperiode kan de plant wat vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Phalaenopsis Lizard King heeft een luchtige en goed doorlatende potgrond nodig. Een mix van schors, mos en perliet is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat.

  Een goede bodem voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Lizard King is een goed doorlatende potgrondmix met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te zwaar en compact is. Het is ook belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  De Phalaenopsis Lizard King heeft wekelijks water nodig; laat de potgrond tussen gietbeurten door licht uitdrogen. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens per maand voeding voor orchideeën om de groei te bevorderen.

  De bladeren van de plant kunnen worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Spuit de plant niet direct met water om schimmel te voorkomen. Controleer regelmatig of er dode bladeren of bloemen verwijderd moeten worden.

  De Phalaenopsis Lizard King heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een heldere plek in huis, bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur 's nachts niet onder de 15 graden Celsius daalt. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten zoals deze orchidee. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Let op dat de plant niet te veel vocht krijgt, dit kan leiden tot schimmelproblemen.

  De Phalaenopsis Lizard King gedijt het beste in een potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de zuurgraad van de bodem aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant minder mest in de herfst en winter wanneer de groei vertraagt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.