Phalaenopsis Saffron Sky

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Vermijd te veel direct zonlicht en tocht.

  De Phalaenopsis Saffron Sky heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het daglicht kan komen, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed droog is. Het is belangrijk om niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Phalaenopsis Saffron Sky houdt niet van direct zonlicht en zal het beste gedijen op een plek met indirect licht. Plaats de plant dus niet op een plek waar de zon rechtstreeks op schijnt. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te fel licht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de Phalaenopsis Saffron Sky houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, tussen de 18-22 graden Celsius. Een constante temperatuur is ideaal voor deze kamerplant.

  De Phalaenopsis Orchidee bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en soms ook in september tot en met november. De bloei kan ongeveer 2 tot 6 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Let wel op dat de plant voldoende licht en water krijgt voor een optimale werking.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezonde bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Saffron Sky plant te snoeien. Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen voor de gezondheid van de plant. Het is ook mogelijk om uitgebloeide bloemstelen af te knippen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de wortels niet te langdurig nat blijven. Laat de potgrond tussen gietbeurten opdrogen, en gebruik lauw water op kamertemperatuur. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  Voor de Phalaenopsis is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond met een luchtige structuur. Gebruik bij voorkeur een speciale orchideeëngrond die rijk is aan schors of kokosvezels. Vermijd zware potgrondsoorten die te veel vocht vasthouden om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Saffron Sky is een luchtige, goed doorlatende potgrond ideaal. Bodems rijk aan organisch materiaal en met een pH-waarde tussen 6 en 7 zorgen voor een gezonde groei van de plant. Regelmatig bemesten en de bodem vochtig, maar niet te nat, houden bevordert de groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Om de bloeiperiode te verlengen, kunt u de uitgebloeide bloemen afknippen.

  De bladeren en bloemen van deze kamerplant kunnen stof verzamelen, wat de groei kan belemmeren. Maak de bladeren schoon met een zachte vochtige doek om het stof te verwijderen en de plant fris te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Phalaenopsis Saffron Sky heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus vermijd dit.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur en vermijd tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze orchidee ligt tussen de 50% en 70%. Om een optimale groei te bevorderen en uitdroging te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht in de lucht rondom de plant. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Phalaenopsis Saffron Sky gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, idealiter tussen 5,5 en 6,5. Een juiste zuurgraad van de bodem is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze kamerplant. Planten in de verkeerde pH kunnen moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen en kunnen uiteindelijk afsterven.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van plantenvoeding. Gebruik eens in de twee weken vloeibare meststoffen speciaal voor orchideeën. Zorg ervoor dat de plant de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.