Phalaenopsis Iceberg

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Phalaenopsis Iceberg is over het algemeen zeer gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en lichtniveaus. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht te plaatsen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De Phalaenopsis Iceberg heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtvochtig te houden.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Iceberg houden niet van direct zonlicht. Ze geven de voorkeur aan indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren van de plant verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen.

  Phalaenopsis Iceberg bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en de bloei kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, de Phalaenopsis Iceberg is een kamerplant die de lucht in huis kan zuiveren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Zorg ervoor dat je niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Kamerplanten, zoals de Phalaenopsis Iceberg, hebben over het algemeen geen snoei nodig. Als er dode of beschadigde bladeren aanwezig zijn, kunnen deze voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele problemen en deze indien nodig aan te pakken.

  De Phalaenopsis Iceberg heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant water bij voorkeur via de pot en vermijd dat er water op de bloemen valt.

  De Phalaenopsis Iceberg heeft specifieke potgrond nodig die luchtig en goed doorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook snel kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Kamerplanten potgrond is een goede keuze voor deze plantensoort.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een speciale orchideeëngrond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens per week water door de potgrond vochtig te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte, vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De Phalaenopsis Iceberg heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar wel in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Een constante temperatuur is het beste voor een gezonde groei.

  De ideale luchtvochtigheid voor een kamerplant zoals deze ligt tussen de 50% en 60%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden.

  De Phalaenopsis Iceberg prefereert een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Het toevoegen van kalk kan de pH-waarde verhogen indien nodig.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig omdat de voedingsstoffen al in de potgrond zitten. Je kunt eens per maand vloeibare kamerplantenmest toevoegen tijdens de groeiperiode in het voorjaar en zomer. Let op dat je de hoeveelheid bemesting niet overdrijft om verbranding van de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.