Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en een warme omgevingstemperatuur. Vermijd tocht en teveel direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek in huis, bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan bladverbranding veroorzaken. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Beperk de blootstelling aan fel zonlicht om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het is belangrijk om hem op een warme plek in huis te zetten waar de temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius ligt. Te koude temperaturen kunnen de groei belemmeren.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een lichte plek voor optimale resultaten.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Op deze manier zal de Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch het beste gedijen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Knip de uitgebloeide bloemstelen zo dicht mogelijk bij de basis af om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder ook eventuele vergeelde bladeren door ze voorzichtig weg te trekken. Snoei alleen wanneer nodig en gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch dient eens per week water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat water in de bladoksels blijft staan om rotting te voorkomen.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch kan het beste worden geplant in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichte en luchtige potgrond zal helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  De ideale bodem voor kamerplanten zoals deze is goed doorlatend en licht vochtig, maar niet drassig. Een mengsel van potgrond en orchideeëngrond kan geschikt zijn. Zorg voor voldoende luchtigheid voor de wortels om gezond te blijven.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig, vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig, maar voorkom teveel water geven. Af en toe bemesten bevordert de groei en bloei.

  Deze plant kan stof verzamelen op de bladeren, wat de fotosynthese kan belemmeren. Maak de bladeren voorzichtig schoon met een zachte doek en lauw water om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de groei en ontwikkeling van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en dient uit de buurt gehouden te worden van direct zonlicht. Plaats de plant in een kamer met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd fel zonlicht om verkleuring van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen plotselinge temperatuurveranderingen en tocht. Te hoge of te lage temperaturen kunnen leiden tot stress en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor de meeste kamerplanten. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of een luchtvochtigheidsmeter te plaatsen. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog of te vochtig is voor een gezonde groei van de plant.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Cream Punch houdt van een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.