Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig voeding. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion heeft veel licht nodig en moet op een lichte standplaats staan om goed te groeien en bloeien. Het liefst staat de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion hebben behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door de plant één keer per week water te geven. Zorg ervoor dat eventueel overtollig water weg kan lopen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Plaats de plant daarom het beste op een plek met halfschaduw.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion houdt van warmte en voelt zich het best bij een constante temperatuur van ongeveer 18-21°C. Te koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit van september tot april en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. De Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion heeft een lange bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion is een luchtzuiverende plant die giftige stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor de gezondheid en bloei van de plant. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur binnen deze range valt.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Laat de bladeren aan de plant zitten, want deze zorgen voor de ophoping van voedingsstoffen in de bol. Knip alleen bruine of gele bladeren af om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Geef water aan de onderkant van de pot om schimmel te voorkomen. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Kies voor een mengsel dat rijk is aan organisch materiaal en zorg voor een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en lichtzure grond. Zorg voor een grondmengsel dat rijk is aan organisch materiaal, zoals compost. Vermijd natte voeten voor een gezonde groei.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar laat de potgrond niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van water op de bladeren om schade te voorkomen. Indien nodig kunnen dode bladeren voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te roteren zodat alle bladeren gelijkmatig worden belicht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een lichte plek, uit de buurt van direct zonlicht.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Zorg ervoor dat de bladeren niet te vochtig worden om schimmel te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de plant kan de luchtvochtigheid verhogen.

  Deze plant heeft het liefst een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Super Serie Fusion heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Geef de plant meststoffen vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.