Gerbera Sunshaper Tropical Corine

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent niet groenblijvend. Als tuinplant verlies je je bladeren in de winter en kom je in het voorjaar weer tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is geen winterharde plant en kan schade oplopen bij langdurige blootstelling aan koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten. Daarnaast houdt de plant van een zonnige standplaats.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Corine heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zijtakken te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het best in de volle zon, maar kunnen ook gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens een paar uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant heeft minimaal één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doordrenkt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Dit maakt de plant een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en bestuiving.

  Gerbera Sunshaper Tropical Corine draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken. Deze bestuivers helpen bij het behoud van plantensoorten in de omgeving. Planten zoals deze zorgen voor een gevarieerde en gezonde tuin.

  De plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met september en de bloemen kunnen tot wel twee weken bloeien. De bloeiperiode is afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  Nee, Gerbera's zijn niet eetbaar. Het wordt afgeraden om ze te consumeren omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten. Het is beter om ze alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Corine heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin. Andere planten met grotere bladeren en dichtere groei kunnen meer geluid absorberen.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei ook regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel groene plantenmest voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en vermijd te natte grond. Een regelmatige bemesting met organische meststoffen wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Corine gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze te verplaatsen naar een vorstvrije plek of deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden geplaatst.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en dient regelmatig water te krijgen, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef de plant in de lente en zomer eens in de twee weken plantenvoeding voor een goede bloei. Snoei dode bloemen regelmatig af om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Gerbera Sunshaper Tropical Corine hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en de temperatuur te reguleren, waardoor de wortels van de plant worden beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Het vermindert ook de groei van onkruid en voorkomt dat vuil en modder opspatten op de bladeren tijdens het besproeien. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of bladeren als mulch rond de plant.

  De gewenste zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de gezonde groei van de planten.

  Voor Tuinplanten is preventieve ongediertebestrijding belangrijk. Houd de plant gezond en schoon om plagen te voorkomen. Bij een ernstige plaag kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden gebruikt worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.