Gerbera Sunshaper Tropical Dionne

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad kan in de winter afsterven, maar komt in het voorjaar weer terug. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. Het is een tuinplant die bestand is tegen milde winterse omstandigheden.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Dionne is gemakkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Dionne heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om zich te ontwikkelen. Overplanten naar een grotere pot kan nodig zijn als de plant te groot wordt voor zijn huidige ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk minder goed verlopen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Dionne is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving van andere planten. Daarnaast draagt deze plant bij aan een gezonde bodem en een gevarieerde leefomgeving voor verschillende dieren. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag veel licht om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Planten in de volle grond hebben minder verzorging nodig dan planten in een pot.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Tropical Dionne is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als Tuinplant heeft u enigszins geluidsdempende eigenschappen. U kunt helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Let op doorns en gebruik handschoenen tijdens het snoeien om letsel te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te controleren en zo nodig bij te vullen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te drassig, en voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren. Het is aan te raden om de pH-waarde van de grond te controleren en deze tussen 6 en 6,5 te houden voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bereikt worden door de plant te bedekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Ook is het belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen en de grond rondom de plant goed te mulchen.

  Deze plant heeft minimaal water nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Verwijder regelmatig dode bloemen en geef in het voorjaar wat extra voeding voor een gezonde groei. Snoei de plant in het najaar om hem compact te houden.

  Tuinplanten, waaronder de Gerbera Sunshaper Tropical Dionne, kunnen regelmatig worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Mulch is een goede toevoeging voor tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei tegengaat. Daarnaast helpt mulch bij het behouden van vocht en voedingsstoffen in de grond, wat de groei en bloei van planten bevordert. Het is belangrijk om de mulch laag niet te dik aan te brengen, zodat de wortels van de planten voldoende zuurstof krijgen.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Dionne gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spint, witte vlieg en trips. Deze plagen kunnen worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving om plagen te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.