Gerbera Sunshaper Tropical Inez

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gerbera Sunshaper Tropical Inez is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren gedurende de herfst en winter. Het is een niet-winterharde plant die bescherming nodig heeft bij koudere temperaturen.

  Deze plant is niet winterhard en moet worden beschermd tegen vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden naar binnen te verplaatsen of te beschermen met afdekmateriaal zoals stro of jute. Het is raadzaam om de planten tijdens koude periodes niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 5 graden Celsius.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Inez is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en water, en snoei regelmatig uitgebloeide bloemen af. Deze plant kan goed gedijen in de tuin en heeft weinig speciale zorg nodig.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Inez heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Een grote plantenbak of ruime border is geschikt voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals ik groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Ik zal niet goed gedijen in volledige schaduw. Zorg ervoor dat ik minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijg voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtinval. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat zijn. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felle kleuren en nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het aantrekken van deze nuttige bestuivers.

  Ja, tuinplanten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ze voorzien deze dieren van voedsel en een leefomgeving. Het diversifiëren van plantensoorten in de tuin is belangrijk voor een gezonde biodiversiteit.

  De Gerbera bloeit van ongeveer mei tot en met september. De bloei kan tot wel 6 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is raadzaam om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Tropical Inez is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, deze plant is geluidsdempend door zijn bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Een aantal van deze planten in huis kunnen helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is een natuurlijke en milieuvriendelijke manier om geluidsoverlast te verminderen.

 • Je kunt de plant in de lente snoeien om dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Knip de stelen tot vlak boven de grond af met een scherpe snoeischaar. Dit zal de plant helpen om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef tuinplanten regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om rotting te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed gedraineerd is en voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5 voor optimale groei.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Inez gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Deze tuinplant houdt van een beschutte plek en goed doorlatende grond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, is het aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan de plant afgedekt worden met een fleecedoek of speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperiodes niet in te natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Zet de plant op een zonnige plek en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten, zoals een meststof met een hoog fosforgehalte. Herhaal de bemesting elke 6-8 weken tijdens het groeiseizoen. Geef de plant geen meststof in de herfst en winter.

  Mulch is een natuurlijke bodembedekker die helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals organisch materiaal of steenslag. Het aanbrengen van mulch rondom tuinplanten kan helpen om de wortels te beschermen en de plant gezond te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient neutraal tot licht zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofwantsen, sluipwespen en lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op spint, bladluis en trips helpt bij het voorkomen van plagen. Af en toe de plant afspoelen onder de douche of besproeien met een oplossing van water en groene zeep kan ook effectief zijn.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.