Gerbera Sunshaper Tropical Linde

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gerbera Sunshaper Tropical Linde is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomer en het voorjaar. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in een pot te kweken, zodat je hem gemakkelijk naar binnen kunt verplaatsen. Houd de plant uit de buurt van vorst om schade te voorkomen.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Linde plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant die weinig zorg nodig heeft.

  Gerbera's hebben ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen elkaar om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om ze niet te dicht bij elkaar te planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg er ook voor dat ze genoeg ruimte hebben om zich uit te kunnen breiden.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Linde gedijt het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en warmte die de plant ontvangt. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Gerbera's staan bekend als aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun felgekleurde bloemen en zoete nectar. Dit maakt ze een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Gerbera Sunshaper is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan de biodiversiteit verhogen en de tuin aantrekkelijker maken voor verschillende soorten dieren. Het zorgt voor een gevarieerder ecosysteem en draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit.

  De "Gerbera Sunshaper Tropical Linde" bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Tropical Linde is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedselbron. Eetbare planten zijn meestal specifiek geteeld voor consumptie en niet voor decoratie.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Linde heeft geluidsdempende eigenschappen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Het is aan te raden om dode bloemen regelmatig te verwijderen door ze af te knippen. Dit zal de plant helpen om nieuwe bloemen te produceren en de groei te stimuleren. Het is ook goed om oude of beschadigde bladeren af en toe weg te knippen voor een gezonde uitstraling.

  Geef regelmatig water aan de plant om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij warm weer wat vaker water.

  Gebruik potgrond die goed waterdoorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei. Houd de potgrond vochtig maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Plaats hem bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt en niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant af en toe voeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant geen mest in de wintermaanden.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de wortels van de plant beschermen tegen vorst in de winter.

  De Tuinplanten die gedijen in een zuurgraad van de bodem tussen pH 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Dit zal helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Voor de beste ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op insecten zoals bladluizen, spint en trips. Bij een beginnende plaag kunnen deze vaak nog met de hand verwijderd worden. In geval van een ernstige besmetting kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.