Gerbera Sunshaper Tropical Simone

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Gerbera Sunshaper Tropical Simone is een groenblijvende tuinplant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar door.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de koudere maanden. Temperaturen onder de 0°C kunnen schade aan de plant veroorzaken. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije omgeving te houden tijdens de winter.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Simone is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem regelmatig te bemesten. De plant kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Simone heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 tot 40 centimeter in de breedte en de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en genoeg zonlicht te ontvangen. Houdt ook rekening met de omliggende planten en eventuele obstakels.

  De Gerbera Sunshaper Tropical Simone groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed gedijen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant daarom gemiddeld één keer per week water. Controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Het trekt deze bestuivers aan en helpt zo bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Ja, de nectarrijke bloemen van deze plant trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor kleur en variatie in de tuin, wat ook gunstig is voor verschillende insecten en dieren. Planten in de tuin zorgen voor een gezonde balans en ondersteunen de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van april tot en met juni en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Tropical Simone kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag op een zonnige plek staat. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Tropical Simone is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, de Gerbera plant staat erom bekend geluidsdempend te zijn. Het blad van de plant absorbeert geluidsgolven en draagt op die manier bij aan een rustige omgeving. Dit maakt de plant een goede keuze voor bijvoorbeeld op het terras of in de tuin.

 • Tuinplanten zoals deze dienen regelmatig te worden gesnoeid om de bloeiperiode te verlengen en de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren en snijd lange en zwakke stelen af. Snoei ook in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat de plant te groot wordt.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Water de plant bij voorkeur in de ochtend om schimmelvorming te voorkomen.

  Zorg voor goede kwaliteit potgrond, bij voorkeur met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Kies een potgrond die luchtig is en goed water doorlaat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor optimaal resultaat.

  De "Gerbera Sunshaper Tropical Simone" groeit het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, bij voorkeur minstens 6 uur per dag. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant naar een beschutte plek te verplaatsen of te bedekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zo blijft de plant goed beschermd tegen koude temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Gerbera Sunshaper Tropical Simone hebben regelmatig bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die over de grond rondom de plant wordt gelegd. Dit helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het gebruik van mulch bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 5,8 tot 7,2). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke methoden zoals het planten van companion planten die insecten afstoten worden gebruikt. Daarnaast kan regelmatig inspecteren op tekenen van plagen en indien nodig het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.