Gerbera Sunshaper Endless Bobby

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Gerbera Sunshaper Endless Bobby is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die meestal bloeit in de lente en zomer. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten om vorstschade te voorkomen.

  De Gerbera Sunshaper Endless Bobby is niet winterhard en dient binnen gehouden te worden tijdens de koudere maanden. Het is aan te raden om deze plant in een vorstvrije ruimte te zetten om vorstschade te voorkomen. Deze plant kan niet buiten overleven bij temperaturen onder nul graden.

  Tuinplanten zoals de Gerbera Sunshaper Endless Bobby zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig verzorging nodig en gedijen goed in zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de verwelkte bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  De Gerbera Sunshaper Endless Bobby heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant te voeden voor een optimale groei.

  De Gerbera Sunshaper Endless Bobby groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor een optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid in de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het kan helpen bij het bestuiven van andere planten in de omgeving.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit. Ze kunnen insecten en vogels aantrekken en zo bijdragen aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten te hebben om een gezonde biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze tuinplant bloeit van mei tot en met juli en de bloei kan weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Ook moet de plant regelmatig worden bemest om gezond te blijven.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen eetbare planten en kruiden te gebruiken voor consumptie.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Bobby heeft een geluidsdempend effect, mede door de aanwezigheid van bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en verspreiden. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin. Planten in het algemeen dragen bij aan het verminderen van geluidsoverlast en verbeteren de akoestiek in de omgeving.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bruine bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen en geef geen water op de bloemkoppen om schimmel te voorkomen. Het is belangrijk dat de plant gelijkmatig vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het regelmatig toevoegen van compost of organische meststof kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minstens 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rondom de wortels. Daarnaast kunt u de plant in potten verplaatsen naar een beschutte plek of de plant bedekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperiodes niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant elke paar weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Voor optimale groei en bloei hebben tuinplanten regelmatig bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor tuinplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de planten bij voorkeur in het voorjaar en de zomer, wanneer ze actief groeien.

  Mulch kan nuttig zijn voor tuinplanten, omdat het de bodem beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei vermindert en voedingsstoffen vasthoudt. Het kan worden aangebracht rond de planten in een laag van 5-10 cm dik. Kies een organisch mulchmateriaal, zoals compost, boomschors of stro, voor de beste resultaten.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 te houden voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het optimaliseren van de groeiomstandigheden.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen zoals spint en bladluizen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het ongedierte te bestrijden. Het is mogelijk om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in te zetten voor de bestrijding van plagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.