Gerbera Sunshaper Endless Charly

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Charly is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar nieuwe bladeren terugkrijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Charly is makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de tuin en weinig aandacht nodig heeft om te blijven bloeien. Met regelmatig water geven en af en toe bemesten zal de plant gezond blijven en mooi bloeien.

  De Gerbera Sunshaper Endless Charly heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Zo kan hij zich goed ontwikkelen en bloeien.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Charly groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende direct zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed gedijen.

  Deze plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger erin te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Hierdoor helpt het bij de bestuiving en het behouden van een gezonde biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die gericht is op het aantrekken van nuttige insecten.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten en andere dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben voor een gezond ecosysteem.

  De Gerbera Sunshaper Endless Charly bloeit van de lente tot de herfst, meestal van april tot oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld zo'n 5 tot 6 maanden.

  De plant kan goed tegen volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Charly is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Charly heeft een geluidsdempend effect doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven absorberen. Dit zorgt voor een rustige en aangename sfeer in de tuin. Het zal echter niet alle geluiden volledig dempen.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloei om nieuwe scheuten te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  De Gerbera Sunshaper Endless Charly heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd zware kleigrond en te natte omstandigheden.

  De Gerbera Sunshaper Endless Charly groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Deze tuinplant gedijt goed in goed doorlatende grond.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst in de winter, bijvoorbeeld door deze in te pakken met vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek en vermijd direct contact met koude wind. Geef de plant in de winterperiode minder water om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te nat blijven staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bijmesten in het voorjaar en de zomer bevordert de groei en bloei van de plant.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant regelmatig, maar voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan ook helpen om de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze tuinplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed draineert. Test de zuurgraad regelmatig en pas indien nodig de bodem aan met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De plant kan last krijgen van ongedierte zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Deze kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of met speciale bestrijdingsmiddelen. Regelmatig controleren en preventief handelen is belangrijk om de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.