Gerbera Sunshaper Endless Danny

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Gerbera Sunshaper Endless Danny is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winterperiode zijn bladeren verliest. Het is daarom belangrijk om hem tijdig binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant is geschikt voor ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Daarnaast kan de plant goed gedijen in zowel zonlicht als lichte schaduw.

  De Gerbera Sunshaper Endless Danny heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien, dus zorg voor genoeg afstand tot andere planten. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en spreidingsgewoonte van de plant tijdens het plaatsen in de tuin. Een ruime plantenbak of borders met voldoende ruimte kunnen ook geschikt zijn voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals Gerbera Sunshaper Endless Danny groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen de bloemen minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn heldere bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het trekt deze bestuivers aan en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om deze plant in de tuin te hebben om de bestuivers te helpen en te ondersteunen. De bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun vorm en kleuren. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die de insectenpopulatie ten goede komt.

  Ja, Tuinplanten zoals ik kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om een gezonde biodiversiteit te bevorderen. Het is aan te raden om meerdere soorten planten te combineren om een diverse en levendige tuin te creëren.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Danny kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. De Gerbera Sunshaper Endless Danny zal goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Danny is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het mogelijk giftig kan zijn. Het is belangrijk om alleen bekende eetbare planten te consumeren.

  Nee, deze plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

 • Je kunt de plant snoeien door regelmatig uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en zorgt voor een verzorgde uitstraling. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan elke dag een klein beetje.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant is het meest geschikt voor goed doorlatende en voedselrijke bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld een fleecehoes. Zorg ervoor dat de plant niet te lang nat blijft, dit kan wortelrot veroorzaken. Snoei beschadigde delen van de plant na de winter weg om hem weer gezond te laten groeien.

  De plant heeft minstens zes uur zonlicht per dag nodig en regelmatig water geven, maar voorkom dat de wortels nat blijven. Verwijder regelmatig dode bloemen en bruine bladeren om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het najaar.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten, zoals deze bloem, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur. Daarnaast beschermt mulch de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en bevordert het de groei en bloei. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  Deze tuinplanten hebben een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld turf. Het behouden van de juiste zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspectie uit te voeren en aangetaste bladeren of bloemen te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Als het probleem aanhoudt, kan er ook gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.