Gerbera Sunshaper Endless Dutchy

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant kan temperaturen onder het vriespunt overleven.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zolang hij regelmatig water krijgt en op een zonnige plek staat, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en langbloeiende plant.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dutchy heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en dat de grond goed gedraineerd is. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dutchy groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei minder uitbundig zijn. Kies daarom een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Dutchy is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de opvallende bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit dankzij de bloemen die insecten aantrekken en bestuivers zoals bijen en vlinders ondersteunen. Ook draagt de plant bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende soorten planten is essentieel voor het stimuleren van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 10 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. De plant zal het meest bloeien en groeien op een zonnige plek.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Dutchy is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Dutchy heeft geluidsdempende eigenschappen door de structuur van de bladeren en de groeiwijze. Dit kan bijdragen aan een rustige en ontspannen omgeving in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • De plant dient regelmatig te worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en bruine bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en in vorm te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  Deze plant vereist goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen en een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten met organische meststoffen zal de groei en bloei bevorderen.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dutchy houdt van een zonnige standplaats. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Voor winterbescherming kunnen mulch rond de plant worden aangebracht om de wortels warm te houden. Daarnaast is het verstandig om de plant af te dekken met een fleecedoek of speciale winterbescherming. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet te veel wordt blootgesteld aan harde wind en vorst.

  De plant moet op een zonnige plek worden geplaatst en regelmatig water krijgen. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Voeg af en toe plantenvoeding toe voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die geschikt is voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, wees dus voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het gebruik van mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, voorkomt onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Door regelmatig mulchen kunnen de wortels van de plant gezond blijven en zal de plant beter groeien en bloeien.

  De Tuinplanten, inclusief de Gerbera Sunshaper Endless Dutchy, geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of zwavel indien nodig. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Zorg voor een goede hygiëne rondom de plant om ongedierte te voorkomen. Controleer regelmatig op bladluizen, trips en spint. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden om ongedierte te bestrijden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.