Gerbera Sunshaper Endless Patty

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Patty is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter vaak zijn bladeren verliest. Het is dus geen bladhoudende plant.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten worden overwinterd. Het is aan te raden om de plant binnen te plaatsen tijdens koudere temperaturen. Het is geen geschikte plant voor in de tuin gedurende de winter.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Patty is relatief makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten voor optimale groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Gerbera Sunshaper Endless Patty heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en plant deze op een plek met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei.

  De Gerbera Sunshaper Endless Patty groeit het best in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Dit maakt de plant een nuttige toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, we kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast dragen we bij aan de diversiteit van planten in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit over het algemeen van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke groeiomstandigheden. De bloemen kunnen tot wel twee weken bloeien voordat ze verwelken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Nee, gerbera's zijn niet eetbaar. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om gerbera's te eten.

  Ja, Gerbera's hebben grote bladeren die geluid kunnen absorberen en helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden. Dit kan de omgeving rustiger maken en zorgen voor een aangenamere sfeer in uw tuin.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar oude takken en bloemen weg om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  De Gerbera Sunshaper Endless Patty heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Gerbera's hebben een goed doorlatende bodem nodig met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Zorg voor winterbescherming door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Dit beschermt de wortels tegen vorstschade. In strenge winters kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden, zoals een beschermhoes of -doek.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en geef af en toe plantenvoeding voor optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Een teveel aan voeding kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van voorjaar tot herfst.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom tuinplanten te beschermen en vocht vast te houden. Het kan helpen onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet tussen de 6 en 6,5 liggen voor een optimale groei. Het is belangrijk om de PH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig kalk toe te voegen om de zuurgraad te verhogen. Hiermee wordt de opname van voedingsstoffen bevorderd en de groei van de plant verbeterd.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Ook kun je regelmatig inspecteren op aanwezigheid van ongedierte en deze handmatig verwijderen. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen is ook een optie, maar wees voorzichtig met chemische middelen om de plant niet te beschadigen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.