Gerbera Sunshaper Endless Semmy

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die afhankelijk van de regio mogelijk vorstbescherming nodig heeft tijdens koudere maanden.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de wintermaanden. Het is het beste om de plant binnen te houden tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in een warme en lichte omgeving te plaatsen om te voorkomen dat deze beschadigd raakt door de kou.

  Deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist een regelmatige watergift en een zonnige standplaats. Snoei af en toe uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Overwinteren kan het beste binnenshuis op een koele plek.

  Gerbera's hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor ongeveer 20-30 cm tussen elke plant voor optimale groei condities. Houd er rekening mee dat de plant flink kan uitbreiden en dat voldoende ruimte essentieel is voor een gezonde groei.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Semmy gedijt het beste in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een goede groei en bloei. Plaats de plant dus op een zonnige plek in de tuin.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan de plant meer water nodig hebben dan in de winter.

  Deze plant is vlinder en bijenlokkend. Het zal zeker een mooie toevoeging zijn aan een tuin die aantrekkelijk is voor deze bestuivers. Het is een mooie en levendige toevoeging aan elke tuin.

  Deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, die een belangrijke rol spelen in de biodiversiteit. Door de bloemen krijgen ze nectar en zorgen zo voor bestuiving van andere planten. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven meestal tot aan het begin van de herfst verschijnen.

  De Gerbera Sunshaper Endless Semmy kan goed tegen de volle zon en heeft voldoende zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Semmy is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor mens en dier.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de bladeren die geluidstrillingen absorberen en verminderen. Dit maakt hem een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen omgeving in de tuin.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, is het aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bloemsteel terug te snijden tot net boven het blad. Let op dat de plant voldoende water en voeding krijgt na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Potgrond is essentieel voor de groei en bloei van tuinplanten, zoals deze Gerbera variant. Het zorgt voor voldoende voeding en drainage, zodat de wortels gezond blijven en de plant goed kan groeien. Kies daarom een kwalitatieve potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend en voedingsrijk te zijn. Zorg voor een licht zure tot neutrale pH-waarde van de grond. Voeg indien nodig compost of organische meststof toe voor optimale groei en bloei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats. Zet hem in goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Hij kan zowel in de volle grond als in een pot geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze te bedekken met stro of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plantenpot goed wordt afgedekt om bevriezing te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind om deze te beschermen tegen koude temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Zet de plant op een zonnige plek in de tuin en bemest deze af en toe voor optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is ontworpen voor bloeiende planten om de beste resultaten te behalen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg nauwgezet de instructies op de verpakking.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, het vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Het kan worden aangebracht rond de plantenbasis met een laag van ongeveer 5 cm dik. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels of stam van de planten wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Gerbera Sunshaper Endless Semmy ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant en de groei belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor trips, spint en bladluizen. U kunt preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op ongedierte en het besproeien van de plant met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.