Petunia Itsy Light Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Itsy Light Pink is een compacte plant met lichtroze bloemen die een zachte uitstraling geven. Deze plant wordt gekenmerkt door zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor hij de hele zomer kleur geeft aan de tuin of het balkon. De Itsy Light Pink is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel hangende manden als bloempotten. De bloemen trekken ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en natuurlijke sfeer in de tuin. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw staan en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Itsy Light Pink is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de winter sterft en niet overleeft. Het is dus belangrijk om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is mogelijk om de plant in de lente weer naar buiten te verplaatsen.

  Petunia Itsy Light Pink is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en regelmatig bemesten voor optimale groei. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Petunia Itsy Light Pink heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de planten om ze goed te laten groeien.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze ook langer worden en minder compact groeien. Het is aan te raden om Petunia's op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te nat worden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen kunnen lokken in de tuin. Het is een mooie toevoeging voor een levendige en biodiverse tuin. Daardoor kan het zeker als vlinder en bijenlokkend beschouwd worden.

  Petunia's dragen niet bij aan de biodiversiteit omdat ze geen voedsel leveren voor insecten of vogels. Andere planten die nectar en stuifmeel produceren, zijn beter voor de biodiversiteit in de tuin. Geadviseerd wordt om verschillende soorten planten in de tuin te zetten die insecten aantrekken en voedsel leveren voor andere dieren. Dit draagt meer bij aan de biodiversiteit dan alleen Petunia's in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer het erg warm is. In de volle zon zal de plant goed groeien en bloeien.

  Nee, de Petunia Itsy Light Pink is niet eetbaar. Het betreft een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn mooie bloemen. Eetbare planten zijn specifiek geteeld voor consumptie.

  Tuinplanten zoals Petunia zorgen voor een groene omgeving, maar hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Geluidsdempende planten worden gekenmerkt door dikke, dichte bladeren en stengels. Een andere plantensoort zou meer geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Petunia's kunnen regelmatig gesnoeid worden om de plant compact te houden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en takken om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goede potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat of te droog is, zodat de wortels optimaal kunnen groeien en de plant gezond blijft. Het gebruik van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Petunia Itsy Light Pink gedijt het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  Tuinplanten hebben meestal bescherming nodig tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Het is ook belangrijk om potten te verplaatsen naar een beschutte plek of ze in te pakken met noppenfolie.

  De Petunia Itsy Light Pink heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant elke twee weken voeding voor bloeiende planten om de groei te bevorderen.

  Voed de plant regelmatig met een algemene meststof voor tuinplanten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te bevorderen. Pas op met te veel stikstofrijke meststoffen, dit kan leiden tot veel bladgroei en weinig bloemen.

  Het gebruik van mulch helpt de grond rondom de plant vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Daarnaast zorgt mulch voor een isolerende laag die de plant beschermt tegen temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om jaarlijks de mulchlaag te vernieuwen voor een optimale groei en bloei van de tuinplanten.

  Tuinplanten, waaronder de Petunia Itsy Light Pink, groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5.5 en 7.0 ligt voor een gezonde groei. Maak gebruik van specifieke bodemtestkits om de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen aantrekken. Gebruik ook een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel zoals neemolie of insecticidale zeep. Controleer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte en neem indien nodig maatregelen om ze te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Petunia Itsy Light Pink is een compacte plant met lichtroze bloemen die een zachte uitstraling geven. Deze plant wordt gekenmerkt door zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor hij de hele zomer kleur geeft aan de tuin of het balkon. De Itsy Light Pink is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel hangende manden als bloempotten. De bloemen trekken ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en natuurlijke sfeer in de tuin. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw staan en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.