Petunia Itsy White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Petunia Itsy White" is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die tijdens de winter zal afsterven en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden. Deze plant zal niet het hele jaar door groen blijven.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld een dikke laag mulch. Houd de plant dus goed in de gaten tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omgevingen. Regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Petunia's hebben ruimte nodig om zich uit te spreiden, dus plant ze minstens 20-30 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen om te groeien en goed te bloeien. Overvolle planten kunnen minder goed presteren.

  De plant groeit beter in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt.

  De Petunia Itsy White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en te voorkomen dat de grond uitdroogt. Over het algemeen is het goed om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben een aantrekkelijke geur en kleur die vlinders en bijen aantrekken. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om deze bestuivende insecten aan te trekken.

  Petunia Itsy White trekt voornamelijk bijen aan vanwege de nectar die ze produceert. Hierdoor kan ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan ze ook vlinders aantrekken, wat ook gunstig is voor de biodiversiteit.

  De "Petunia Itsy White" bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen in een zonnige tuin. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden.

  Nee, de Petunia Itsy White is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie.

  Ja, planten hebben een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Het is echter niet zo dat ze volledig geluidsdempend zijn. Planten kunnen helpen om omgevingsgeluid te verzachten, maar zullen niet alle geluiden volledig dempen.

 • Om de plant mooi en gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de groei van nieuwe bloemen. Snoei de plant ook lichtjes om een compacte en bossige groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage wordt aanbevolen voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Om optimaal te groeien, heeft deze tuinplant een goed doorlatende en vruchtbare bodem nodig. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een PH-waarde tussen de 5.5 en 6.5. Vermijd te natte grond, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen.

  De "Petunia Itsy White" gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zijn meestal niet bestand tegen vorst en hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Om de plant te beschermen tegen koude temperaturen, kan je een laag mulch of stro rond de basis van de plant aanbrengen. Daarnaast kan je de plant ook verplaatsen naar een beschutte locatie of bedekken met een pottenhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor een vloeibare of korrelige meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro om de wortels van de plant te beschermen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte vrij rond de stengel van de plant.

  De Tuinplanten vereisen een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of zwavel. Een geschikte zuurgraad bevordert gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijt of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van ongedierte. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.