Maranta leuconeura Exclusive Dark

Maranta leuconeura

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Maranta leuconeura Exclusive Dark is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant gedijt goed bij indirect licht en regelmatige bewatering. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ja, de plant heeft indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder licht, maar vermijd directe blootstelling aan de zon. Het beste groeit de plant in een kamer met veel natuurlijk licht.

  De Maranta leuconeura Exclusive Dark heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirecte lichtinval krijgt. Te fel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Maranta leuconeura Exclusive Dark houdt van warmte en een constante kamertemperatuur tussen de 18-23 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  De Maranta leuconeura Exclusive Dark bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Maranta leuconeura Exclusive Dark is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor kamerplanten die zorgen voor schone en gezonde lucht.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de gezondheid en groei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurverschillen te houden.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm te behouden en dode bladeren te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaren om beschadiging te voorkomen. Het snoeien kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd voor de beste groeiresultaten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Geef water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen die de plant nodig heeft om gezond te blijven. Het is aanbevolen om de plant regelmatig van verse potgrond te voorzien om de groei te bevorderen.

  De plant vereist een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal, zoals compost of vermiculiet. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Regelmatige bemesting kan helpen bij het behoud van een gezonde bodemkwaliteit voor de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een warme, lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Spuit de bladeren af en toe met water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Maranta leuconeura Exclusive Dark heeft behoefte aan helder, indirect licht om goed te gedijen. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. De plant kan ook groeien in lichtere schaduwrijke plekken.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Houd de plant ook weg van koude tochtige plekken.

  De Maranta leuconeura Exclusive Dark gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een luchtvochtigheid van minimaal 60% en plaats een luchtbevochtiger in de kamer indien nodig. Regelmatig besproeien van de bladeren kan ook helpen bij het behouden van een optimale luchtvochtigheid voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Maranta leuconeura Exclusive Dark heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het toedienen van voeding.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.