Maranta leuconeura Exclusive Grey

Maranta leuconeura

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Maranta leuconeura Exclusive Grey is makkelijk in onderhoud. Het is een kamerplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt op een plek met indirect zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Houd de plant uit de directe zon om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en er voor te zorgen dat er geen water op de bladeren blijft staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten waar het licht gefilterd is. Te veel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen met helder, maar indirect licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei. Het vermijden van tocht en temperatuurschommelingen is ook belangrijk voor deze plant.

  De plant bloeit zelden en vormt zelden bloemen. In de zeldzame gevallen dat bloei optreedt, gebeurt dit meestal in de lente of zomer en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Maranta leuconeura Exclusive Grey heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het is een kamerplant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om te voorkomen dat de plant wordt aangetast. Snoei de plant tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De Maranta leuconeura Exclusive Grey heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond voor kamerplanten en bladaarde voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen.

  De Maranta leuconeura Exclusive Grey gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet drassig. Een luchtige en voedzame bodem bevordert de gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je deze voorzichtig afnemen met een zachte vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken, omdat dit de plant helpt om beter te ademen en het zonlicht op te nemen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de bladeren.

  De "Maranta leuconeura Exclusive Grey" gedijt het best op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek met helder, indirect licht is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Een constante, gematigde temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De Maranta plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60% en 80%. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt besproeid en dat de omgeving niet te droog is. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden voor deze plant.

  De Maranta leuconeura Exclusive Grey gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groei, terwijl een te lage zuurgraad mineralen kan blokkeren en de plantenwortels beschadigen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.