Maranta leuconeura Fantasy

Maranta leuconeura

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Maranta leuconeura Fantasy, ook wel bekend als de gebedsplant, is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met een patroon van roze aderen en witte strepen, wat zorgt voor een unieke en speelse uitstraling. Deze plant heeft de eigenschap om zijn bladeren overdag op te vouwen en 's avonds weer uit te spreiden, vandaar de bijnaam gebedsplant. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een vochtige omgeving met indirect licht. De Maranta leuconeura Fantasy is een echte eyecatcher in elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Maranta leuconeura Fantasy is een plant die over het algemeen makkelijk in onderhoud is. Hij heeft wel regelmatig water nodig en is gevoelig voor direct zonlicht. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden voor een optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Het beste plaats je de plant op een plek met indirect licht. Overdag kan de plant profiteren van zachte zonnestralen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door licht opdroogt.

  De Maranta leuconeura Fantasy houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om de plant op een plek te zetten waar het gefilterd licht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom aanbevolen om de plant op een plek te plaatsen met helder, indirect licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten maar wel uit de directe zon. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Maranta leuconeura Fantasy bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in de omgeving.

  Ja, de Maranta leuconeura Fantasy staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan opnemen en omzetten in zuurstof. Voor een gezondere en schonere lucht in huis is deze plant dus zeker een goede keuze.

  Ja, deze plant gedijt het best op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een goede ontwikkeling.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om overtollige bladeren of dode delen te verwijderen. Gebruik een scherpe schaar of mes en knip de bladeren net boven de stengel af. Het is belangrijk om de plant niet te veel te snoeien, aangezien dit de groei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef minder water in de winter wanneer de plant minder actief groeit.

  Maranta leuconeura Fantasy heeft een vochtige potgrond nodig met een goede drainage. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Maranta leuconeura Fantasy gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van een mix van potgrond en orchideeëngrond kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe besproeien met water helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant schoonmaken door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de bladeren gezond te houden. Vermijd het gebruik van sprays of schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Maranta leuconeura Fantasy gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een plek met voldoende helder, indirect licht voor deze kamerplant. Te weinig licht kan leiden tot verminderde groei en verkleurde bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Tijdens de wintermaanden kan de plant profiteren van een iets koelere temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet hoog zijn, ongeveer tussen de 60-80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden.

  Deze planten stellen geen hoge eisen aan de zuurgraad van de bodem en gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Voor kamerplanten wordt aanbevolen om tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststoffen te gebruiken, zoals een universele kamerplantenmest. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen. In de wintermaanden kan de bemesting worden verminderd.

 • Omschrijving

  De Maranta leuconeura Fantasy, ook wel bekend als de gebedsplant, is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met een patroon van roze aderen en witte strepen, wat zorgt voor een unieke en speelse uitstraling. Deze plant heeft de eigenschap om zijn bladeren overdag op te vouwen en 's avonds weer uit te spreiden, vandaar de bijnaam gebedsplant. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een vochtige omgeving met indirect licht. De Maranta leuconeura Fantasy is een echte eyecatcher in elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.