Maranta leuconeura Fiesta

Maranta leuconeura

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Maranta leuconeura Fiesta is vrij makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is.

  Ja, de Maranta leuconeura Fiesta heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en gezondheid.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het kan nodig zijn om de waterbehoefte aan te passen afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  Nee, de plant houdt niet van felle zon en heeft liever indirect licht. Direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is beter om de plant op een plek te zetten met helder, gefilterd licht.

  Ja, Maranta leuconeura Fiesta houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of kou.

  De Maranta leuconeura Fiesta bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden waarin de plant verkeert.

  Ja, de Maranta leuconeura is een luchtzuiverende plant en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt voor een frisse en gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van een warme en licht vochtige omgeving en gedijt het best bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met scherpe snoeischaren. Gebruik geen botte messen om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen. Geef water met lauw regenwater of gedestilleerd water voor het beste resultaat.

  De Maranta leuconeura Fiesta gedijt het beste in een potgrond die licht vochtig is en goed doorlatend. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en de plant alleen water te geven wanneer de bovenste laag droog is. Zo blijft de plant gezond en kan hij goed groeien in huiselijke omstandigheden.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende en voedingsrijke potgrond. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig een voedingssupplement speciaal voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet uit direct zonlicht worden geplaatst. Af en toe de bladeren besproeien helpt bij het behouden van de luchtvochtigheid. Verpot de plant om de paar jaar om de groei te bevorderen.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een licht vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  De Maranta leuconeura Fiesta heeft graag indirect, helder licht. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zet de plant op een plek met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant gedijt het best bij een gematigde temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Warmere temperaturen kunnen de groei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid in huis. Dit kan worden bereikt door regelmatig te besproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de pot op een schaal met water en kiezels te plaatsen. Houd de luchtvochtigheid rond de 60-80% voor optimale groei.

  De Maranta leuconeura Fiesta gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging van de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Maranta heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die specifiek is samengesteld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.