Maranta leuconeura Lemon

Maranta leuconeura

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Maranta leuconeura Lemon is over het algemeen een vrij makkelijk te onderhouden kamerplant. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd direct zonlicht en tocht.

  De Maranta leuconeura Lemon heeft indirect licht nodig. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met uw vinger te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een beetje schaduw. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Plekken met indirect zonlicht zijn ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt goed bij normale kamertemperatuur en vermijd tocht en koude tocht. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van airconditioning en tocht te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken duren. Na de bloei zal de plant zich weer voornamelijk richten op de groei van bladeren.

  Ja, de Maranta leuconeura Lemon is een luchtzuiverende plant. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is een goede toevoeging aan je interieur voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn groei en gezondheid te bevorderen. Overmatige temperatuurwisselingen kunnen stress veroorzaken voor de plant.

 • De plant kan af en toe gesnoeid worden om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen. Snoei daarnaast de plant om de vorm en de grootte te behouden.

  De Maranta leuconeura Lemon heeft behoefte aan regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een te natte omgeving staat. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Voor een Maranta leuconeura Lemon is het belangrijk om te kiezen voor een potgrond die vocht goed vasthoudt. Een luchtige potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Maranta leuconeura Lemon gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Maranta leuconeura Lemon heeft behoefte aan een lichte standplaats maar geen direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet drassig, en besproei regelmatig de bladeren met water. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor kamerplanten om de groei te stimuleren.

  De Maranta leuconeura Lemon kan worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Eventueel kan de plant onder de douche worden gespoeld om het bladoppervlak weer schoon te maken. Zorg ervoor dat de bladeren voorzichtig worden afgedroogd om schimmelgroei te voorkomen.

  De Maranta leuconeura Lemon heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, maar diffuus licht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat, anders kunnen de bladeren verkleuren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn, tussen de 60% en 70%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of de plant naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Maranta leuconeura Lemon gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Maranta leuconeura Lemon heeft graag regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.