Calceolaria Calynopsis Pink Bicolour

Calceolaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, regelmatig water krijgt en af en toe bemest wordt. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en tocht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een lichte standplaats zal de plant helpen om gezond te groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef daarom eens per week water, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waar de plant staat. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Deze plant houdt niet van felle zon en doet het beter op een lichte plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plaats te zetten. Zorg ervoor dat de plant niet op een tochtige plek staat.

  De mooie bloemen van deze plant bloeien meestal van januari tot maart en blijven ongeveer 4 tot 6 weken in bloei. Het is een prachtige toevoeging aan je interieur tijdens de wintermaanden.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is aan te raden om regelmatig te ventileren voor een optimaal effect.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei wat langer uitstekende takken om de plant weer in vorm te brengen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven zodat de bladeren droog blijven en schimmelvorming wordt vermeden.

  Deze plant gedijt het beste in een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Kamerplant heeft een goed doorlatende bodem nodig en dient regelmatig bewaterd te worden. Het is belangrijk de bodem licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden om wortelrot te voorkomen. Voeg af en toe voedingsstoffen toe aan de bodem voor een gezonde groei.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig door regelmatig water te geven. Gebruik in de groeiperiode eens in de twee weken plantenvoeding voor bloeiende planten.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden en moeten regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder ze indien nodig met een zachte borstel of doek.

  De Calceolaria Calynopsis Pink Bicolour heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient matig te zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, om problemen te voorkomen. Besproei de plant af en toe met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De voorkeur van deze plant gaat uit naar een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Te zure grond kan de groei belemmeren, terwijl te basische grond kan leiden tot voedingsstoffentekorten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of langzaam vrijkomende meststoffen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus bemest met mate.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.