Calceolaria Calynopsis Pink Bicolour

Calceolaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calceolaria Calynopsis Pink Bicolour is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar, in tegenstelling tot bladverliezende planten die hun bladeren verliezen in de winter.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te laten overwinteren. Zet de plant op een lichte plek met een temperatuur boven de 10 graden Celsius.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zolang je de plant regelmatig water geeft, op een zonnige plek plaatst en dode bloemen verwijdert, zal de plant goed gedijen. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig problemen geeft.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om te kunnen groeien en zich uit te breiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich comfortabel te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten indien hij te groot wordt voor zijn huidige pot.

  De Calceolaria Calynopsis Pink Bicolour groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Voor een optimale groei en bloei is voldoende licht belangrijk. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Overbewatering kan tot wortelrot leiden. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is belangrijk om deze plant aan te planten om bijen en vlinders te helpen bestuiven en hun populaties te ondersteunen. Het is een kleurrijke toevoeging aan een tuin en helpt bij het bevorderen van biodiversiteit.

  Deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders, wat belangrijk is voor de voortplanting van andere plantensoorten. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van diverse plantensoorten aan de tuin zorgt voor een gezonde en gevarieerde leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan het beste geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom niet veilig om deze plant te eten.

  Ja, Calceolaria Calynopsis Pink Bicolour heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en de vorm van de bloemen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige atmosfeer te creëren in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsisolatie en zal alleen een beperkte dempingseffect hebben.

 • De bloemen van deze plant kunnen na de bloei worden verwijderd om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in luchtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die verrijkt is met voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende bodem nodig met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is en niet te nat. Een organische bemesting in het voorjaar kan helpen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een beschutte standplaats is ideaal voor deze tuinplant.

  Bescherm de plant in de winter tegen vorst door deze naar binnen te halen of te bedekken met mulch. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de plant op een beschutte plek te planten om deze te beschermen tegen harde wind.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels drassig worden. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen in het voorjaar en deze regelmatig bij te vullen. Kies voor organische mulch, zoals houtsnippers of bladeren, voor een goede voedingsbodem voor de plant.

  De Tuinplanten groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen, spintmijten of witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden als biologische bestrijding. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum-extract.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.