Aechmea fasciata 'Prontoo'

Aechmea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel verzorging. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Het is tevens aanbevolen om de bladeren af en toe schoon te maken.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant heeft maar eens in de twee weken water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten goed opdroogt. Het is belangrijk om de bladeren en het hart van de plant droog te houden om rotting te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat licht verdragen. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Aechmea fasciata 'Prontoo' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme plek in huis.

  De Aechmea fasciata 'Prontoo' bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren. Deze plant staat ook bekend als de urnplant vanwege de vorm van de bloemen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  De plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Te lage of te hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen verwijderen om de plant er netjes uit te laten zien. Snoei alleen wanneer echt noodzakelijk, bijvoorbeeld om ruimte te maken voor nieuwe groei. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Laat de plant tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Aechmea fasciata 'Prontoo' gedijt het beste in een mengsel van potgrond en schors. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die geen water vasthoudt. Kamerplanten hebben behoefte aan luchtige en voedzame potgrond voor een gezonde groei.

  De bodem van de Aechmea fasciata 'Prontoo' moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat worden. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal. Voorkom dat de wortels langdurig in vochtige grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan de plant helpen gezond te blijven.

  De plant kan af en toe afgeveegd worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. De plant gedijt goed bij constante temperaturen en vermijd extreme veranderingen in temperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Verhoog luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te lage of te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de planten. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars.

  Kamerplanten hebben af en toe voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik tijdens het groeiseizoen een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Bemest de planten niet in de wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.