Rosa Lotz of Orange

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Af en toe bemesten kan ook helpen bij de groei van de plant.

  Ja, deze plant heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen. Het is het beste om hem op een lichte plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht. Water geven is ook belangrijk, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels in water blijven staan. In de winter kan de frequentie worden verlaagd naar eens per 10-14 dagen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Een lichte standplaats met wat schaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Het zal niet goed groeien en bloeien in koude omstandigheden.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot zelfs een paar maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig de bloemen te verzorgen om een langere bloeiperiode te stimuleren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het helpt schadelijke stoffen af te breken en zuurstof te produceren. Het is een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het gedijt het beste bij een gematigde temperatuur in huis. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar het niet te koud of te warm is.

 • De plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloeiende scheuten na de bloei terug. Gebruik scherpe snoeischaar om net boven een naar buiten gerichte knop te knippen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De plant heeft een potgrond nodig die goed draineert en licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur is. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten en eventueel wat extra compost voor optimale groei.

  De Rosa Lotz of Orange heeft een voorkeur voor een goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Een voedingsrijke potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je regelmatig stof met een zachte borstel of vochtige doek verwijderen. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om ze fris te houden. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en kan het beste op een plek staan waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de felle middagzon staat om verbranding te voorkomen. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen of tocht. Zorg voor een constante en warme omgeving om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de wintermaanden. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten, waaronder de Rosa Lotz of Orange, hebben over het algemeen liever een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Deze kamerplant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.