Rosa Candy Beau Monde

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en deze op een lichte plek te zetten. Af en toe wat extra plantenvoeding geven zal de groei en bloei bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek waar hij dagelijks minimaal 6 uur indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Te felle zon kan bladeren verbranden. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren. Zorg dus voor een warme en zonnige plek voor deze plant.

  De Rosa Candy Beau Monde bloeit in de maanden mei tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo een gezondere leefomgeving te creëren. Het regelmatig onderhouden van de plant bevordert deze luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan sterke temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een stabiele en warme locatie staat.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Dit kan het beste in het voorjaar of direct na de bloei gebeuren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot gewenste lengte.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Water geven tijdens de groeiperiode (lente en zomer) is belangrijk, in de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, voedzame potgrond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef in het voorjaar wat plantenvoeding.

  Gebruik een zachte, vochtige doek om de bladeren van stof te verwijderen. Als de bladeren vies zijn, kunt u ze voorzichtig afnemen met een doek gedoopt in lauw water. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem in de buurt van een raam op het oosten, westen of noorden. Fel zonlicht kan bladeren verbranden.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet bij voorkeur tussen de 40% en 60% liggen. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en een te vochtige lucht kan schimmelproblemen veroorzaken. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De optimale zuurgraad voor deze plant is tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. De plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.