Rosa Lady Jewel

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rosa Lady Jewel is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en water en snoei de plant regelmatig. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen zal geven.

  Ja, de Rosa Lady Jewel heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Rosa Lady Jewel heeft matig water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de regel is het voldoende om de plant ongeveer 1 keer per week water te geven.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht, maar houdt niet van felle zonnestralen. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij helder, maar diffuus licht ontvangt. Plaats hem niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en plotselinge temperatuurwisselingen om de groei te bevorderen.

  De plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken. De bloemen hebben een prachtige kleur en geur.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het is in staat om giftige stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het kan ook helpen om een gezonder binnenklimaat te creëren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Temperatuurschommelingen kunnen stress veroorzaken voor de plant.

 • De plant mag in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken en snoei terug tot net boven een naar buiten gerichte knop. Knip bloeiende takken terug na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef de plant water op kamertemperatuur en het liefst in de ochtend. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het water geven.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een rijke voedingsbodem bieden. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze roos is van groot belang voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of spons. Eventuele bladeren met bruine randen kunnen worden afgeknipt met een scherpe schaar. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te besproeien met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant Rosa Lady Jewel heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. In de winterperiode heeft de plant een koelere standplaats nodig.

  Ideaal is een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten zoals een Rosa Lady Jewel groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.